BOON - Megyei kézilabda

2018.07.27. 10:49

A kazincbarcikai kézilabdázók nyáron sem pihennek, hanem tornákra járnak

Kazincbarcika - Az NB II-es bajnok felnőtt csapat mellett a KKSE-nél fontosnak tartják a nagy létszámú utánpótlás fejlődését is.

Kazincbarcika - Az NB II-es bajnok felnőtt csapat mellett a KKSE-nél fontosnak tartják a nagy létszámú utánpótlás fejlődését is.

Egy sikeres bajnoki szereplés után a ­Kazincbarcikai KSE csapatai a nyáron sem mondanak le szeretett sportágukról. Habár a bajnoki mérkőzések már minden korosztályban ­befejeződtek, az egyesületnél úgy gondolták, hogy a legmelegebb évszakban sem lazsálnak, inkább megmérettetik magukat az egyre népszerűbb strandkézilabda szak­ágban is.

Nyáron is mozognak, kellő alapot jelent számunkra a terem­időszakra.” Ölschléger József

Első állomásként Ózdon szerepeltek a KKSE utánpótlás csapatai. A fiatalok ekkor még csak ismerkednek a játékkal, de a kezdeti lépésekre így sem lehetett panasz: a fiúk az U14-es korosztályban a bronzérem mellett egy különdíjat is bezsebeltek. A szokatlan poszton szereplő Orosz Olivér szerezte meg a torna legjobb kapusának járó címet. A fiatal játékos teremben balszélsőként, irányítóként játszik, de a homokban kapusként is megállta a helyét.

Kaposvári élmények

A következő megmérettetés teremben zajlott, a barcikai fiatalok ugyanis részt vehettek Kaposváron, a Youth Handball Festivalon. Két csapatukat nevezték az immáron hagyományosnak tekinthető, rangos eseményre. Az U16-os lány és az U14-es fiú együttes is remekül helytállt a nemzetközi mezőnyben. Érdekesség, hogy a lányok fehérorosz, moldáv, lengyel és magyar ellenfelekkel, a fiúk lengyel és hazai NB I-es utánpótlás csapatokkal – Csurgó, Eger – mérkőztek meg. Az egy héten át tartó küzdelmek végén a barcikaiak büszkén állhattak a nagyközönség elé, hiszen a fiú csapatunk gólfelelőse, Erdélyi Dominik szerezte meg a gólkirályi címet.

– Még jócskán tart a nyár, de az egész klubot tovább viszi a lendület – fogalmazott érdeklődésünkre Ölschléger József, a KKSE elnöke.

– Az előttünk álló hetekben előbb Salgótarjánban fogunk egy nemzetközi strandkézilabda-tornán szerepelni, ahol két utánpótláscsapatunk mellett a felnőtt nők és férfiak is a homokra lépnek. A jövő hét végén az idei második ózdi strandkupán veszünk részt, két lány és egy fiú korosztályunk képviseli majd a KKSE színeit. A homokos szakág versenyeit pedig majd Balassagyarmaton zárjuk. Nagyszerű, hogy az MKSZ lehetővé tette ezeknek az eseményeknek a tao-ban történő elszámolását, mert a gyerekeknek új lehetőségeket, rengeteg élményt jelentenek a kupák. Nyáron is mozognak, kellő alapot jelent számunkra a teremidőszakra történő felkészülés előtt. Ez sincs egyébként már messze, augusztus elején ugyanis megkezdődik a munka a következő idényre. Bízunk benne, hogy hasonlóan eredményes lesz, mint az előző volt.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!