BOON - Megyei kézilabda

2016.07.08. 15:52

ÓAM-Ózdi KC: Nem nevezett az ezüstérmes

Ózd - Elkészültek a csoportbeosztások, történt egy-két változás.

Ózd - Elkészültek a csoportbeosztások, történt egy-két változás.

Az NB I-es és az NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokság is tizennégy csapattal indul a 2016/2017-es bajnokságban – derült ki abból a csoportbeosztásból, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség Szakmai– és Versenybizottsága által kijelölt Ad hoc munkacsoport javaslatai alapján készítettek el. Meglepetés nincs a névsorban: az élvonalban a bennmaradást kiharcoló csapatok mellett legjobb kiesőként az egriek folytathatják – az NB I/B-s Algyő nem vállalta a magasabb osztályt –, Nyugatról pedig a Budakalász jutott fel az elit mezőnybe.

A megyei bajnokságban veszünk majd részt fiatalokkal." Horváth Zoltán

Rajt szeptemberben

Az NB I/B-ben, a Nyugati és a Keleti csoportban is tizennégy-tizennégy gárda vág neki a soron következő bajnokságnak, a tavalyihoz képest csupán két változás történt: Keleten az NB II-es bajnok Tiszavasvári ott van a „rajtvonal mögött”, valamint Nyugatról a Szigetszentmiklóst sorolták át a másik régióba. Az előző szezon utolsó két helyezettje, a Füzesabony és az Orosházi FKSE U23 esett ki a második vonalból. Megyénk csapatai a megadott határidőig benyújtották nevezésüket a szakszövetség felé: a Mezőkövesdi KC az NB I-ben, az ÓAM-Ózdi KC pedig az NB I/B-ben lesz érdekelt a szeptemberben rajtoló bajnokságban. A hölgyeknél, miként korábban, ezúttal sem lesz borsodi alakulat sem az első, sem a második vonalban.

Kettő a férfiaknál

A harmadosztályra ugyanakkor több lokális klub is beadta az indulási szándékát. A nőknél az Észak-keleti csoportban kezdi a következő évadot a Bőcs KSC, a Lóci DSE Ózd, a Miskolci VSC, a Szepa Alsózsolca KSE, illetve a Mezőkeresztes VSE. A férfiaknál ugyancsak az Észak-keleti csoportban található a Mezőkövesdi KC U23-as gárdája, illetőleg a Kazincbarcikai KSE, viszont a nevezettek között nem lehet olvasni a tavalyi bajnoki ezüstérmes Rádió M Miskolc és az utolsóként, 12.-ként záró Bőcs KSC nevét.

– Részben szakmai, részben anyagi okok miatt nem adtuk be az indulási szándékunkat az NB II-re – árulta el lapunknak Horváth Zoltán, a miskolci férfi klub szakosztályvezetője. – A megyei bajnokságban veszünk majd részt fiatalokkal, szeretnénk bővíteni a gyerekek számát, ennek egyik bázisa a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola lesz.

A bőcsiek ugyan szerettek volna ott lenni az NB II-ben, de kiesőként nem nyertek besorolást, így ők is a megyei küzdelemsorozatban startolnak majd.

- ÉM-ME, MI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!