BOON - Legfontosabb

2015.09.17. 12:30

Claudia Cardinale extra kérése

Miskolc - Egy igazi világsztárral startolt a filmfesztivál, de voltak-e különleges kérései az olasz színésznőnek?

Miskolc - Egy igazi világsztárral startolt a filmfesztivál, de voltak-e különleges kérései az olasz színésznőnek?Egy igazi díva – így jellemezték többen is Claudia Cardinalét, miután találkoztak vele a Jameson Cinefest megnyitóünnepségén. Az olasz színésznő lett ugyanis az idei fesztivál életműdíjasa. A közönségre olyan hatással volt, hogy még napok múlva is ő a filmfesztivál igazi sztárja, és az emberek sorra töltik fel a közösségi oldalakra a vele készült fotókat. Ami azt is jelzi, hogy Claudia Cardinale közvetlen volt, senkinek nem mondott nemet, aki egy közös képen szeretett volna vele szerepelni. De hogyan került Miskolcra, és voltak-e különleges kérései a nálunk töltött négy nap alatt? – erről Muszatics Péter, a CineClassics kurátorát kérdeztük.

„Elhatároztuk, hogy az idén western blokk is lesz a fesztiválon, és tudtuk azt is, hogy a Volt egyszer egy Vadnyugatot is levetítjük. Így adott volt, hogy Caludia Cardinalét hívjuk meg” – kezdte Muszatics Péter. Majd megkeresték a színésznő párizsi ügynökét, aki a személyi asszisztenshez irányította a szervezőket.

Kedvence a szekszárdi

A megbeszélés aránylag gyorsan, zökkenőmentesen zajlott, a feltételeket pedig e-mailen egyeztették. „Mivel Claudia Cardinale erős dohányos, így az volt a kikötése, hogy olyan szobát kapjon a Palotaszállóban, ahol lehet dohányozni. Illetve egy fodrászt is kért, a Miskolci Nemzeti Színház egyik fodrásza segített neki minden interjú, fellépés előtt rendbe tenni a frizuráját” – sorolta.

Muszatics Péter azt is elárulta, a sztár keveset eszik, ezt már előre jelezték is a szervezőknek. Persze megkóstolta a magyaros ételeket, és ízlett neki a gyöngytyúkból készült leves, a libamáj és a báránysült is, valamint a málnás desszert, amihez Tokaji aszút kínáltak neki. A kedvenc itala azonban egy szekszárdi cabernet sauvignon volt – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!