BOON - Legfontosabb

2015.09.04. 09:16

12 év után játszanak bajnokit Taktaharkányban

Csapat híján legelőnek használták a pályát hosszú évekig, de hétvégén végre tétmeccset láthat a sportszerető harkányi publikum. Rajthoz állnak a legalsóbb osztályban.

Csapat híján legelőnek használták a pályát hosszú évekig, de hétvégén végre tétmeccset láthat a sportszerető harkányi publikum. Rajthoz állnak a legalsóbb osztályban.

Mikor a 90-es években, a megyei egyben az éllovasokkal volt partiban Taktaharkány és egy-egy bajnoki meccsre közel ezren gyűltek össze a pálya körül, kevesen gondolhatták hogy ilyen hosszú vesszőfutása lesz a hat évtizedes múltra visszatekintő helyi focinak.

Tizenkét évnek kellett eltelnie a hasonló élmények óta, azóta nincs foci a Taktaköz fővárosában. Aki az utolsó bajnoki évadban látta meg a napvilágot, már lassan végzős lehet a helyi általános iskolában és csak hallomásból tudhatja milyen fesztiválhangulat volt anno egy-egy mérkőzésen a pálya körül.

Taktaharkány - Cigánd bajnoki 2002-ből

A cél most sem más, minthogy a közösségi életet felrázzák a focimeccsekkel és hogy mit is jelent a településnek a helyi összefogással életre hívott csapat, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az egykori garnitúrából négy játékos újra mezt húzott, ez pedig nem kis sportszeretetre vall így bőven túl a negyedik x-en.

Szeptember 6-án, vasárnap azonban a harkányi férfiak biztos, hogy gyorsabban kanalazzák majd a húslevest, elvégre illik időben ráhangolódni egy hazai bajnokira: 16:30-tól Füzért fogadják a harkányiak.

Többen lesznek vasárnap, mint egy MTK hazain

A 26 fős keretből mindössze 3-an nem helyiek, a garnitúra átlagéletkora pedig a veterán játékosok szerepvállalása mellett is nagyon fiatalnak mondható - osztotta meg velünk a csapatot edző Krucsai Mihály. Első bajnoki szezon ide vagy oda és ha sokaknak a csapatból még kicsit új is a "nagypályás játék", az edző által megfogalmazott cél akkor sem kevesebb mint a középmezőnyben végezni, lehetőség szerint annak is az elején.

Átlag kétszázan követték a felkészülési meccseket a pálya széléről, de szinte biztos, hogy vasárnap jóval többen lesznek kint a bajnokin. Krucsai szerint mind a játékosok és ő is érzik a felfokozott várakozást a szurkolóktól, melyeknek ha sikerül megfelelni, akkor biztosan nem lesz gond az indulás feltételeivel a következő években sem, úgy érzik mind a település vezetése, mind a közösség hosszú távon partner a foci fenntartásában: szó van pályafelújításról, TAO-s pénzek lehívásáról is.

A megyei III-ban induló csapattal párhuzamosan egy női futsal csapat is alakult Taktaharkányban, a csapatot 14-18 év közötti lányok alkotják, ők kétszer félórás meccseket játszanak a bajnokságban.

Foci van a focipályán!

Az öröm osztatlan a településen, de kicsit még új a helyzet, hogy a négylábúak mostantól nem léphetnek az egyébként igencsak viseltes gyepre, amin jobbára egy ló legelészett bambán az elmúlt években.

Vasárnap fél 5-kor indul útjára a labda Harkányban, jelentőségét tekintve ettől nem lesz komolyabb sportesemény a megyében, abban teljesen biztosak vagyunk.

Felnőtt: 300.-

Diák, nyugdíjas: 150.-

GG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!