BOON lakóhelyem

2016.07.06. 16:00

Feczkó Csanád ezüstös lett Finnországban

Miskolc - A Miskolci VSC judokája csupán a döntőben kapott ki.

Miskolc - A Miskolci VSC judokája csupán a döntőben kapott ki.

A finnországi Vantaa­ban rendezték meg az előző hétvégén az ifjúsági cselgáncs-Európa-bajnokságot, amelyen – az 50 kilogrammosok között – részt vett a Miskolci VSC judokája, Feczkó Csanád is. A zöld-fehér klub versenyzője az izraeli Ido Rabin és a francia Ugo Machefer ellen is idő előtt vetett véget a küzdelemnek. A negyeddöntőben már komolyabb ellenfélre talált, de a spanyol Jose Rioperde ellen intéssel jobbnak bizonyult.

Ippon a végén

Az elődöntőben bár három intést is beszedett – a negyedik már leléptetést jelentett volna – mégis felülmúlta az orosz Karun Tlisjevet. Az ellenfél nem tudott érvényes akciót végrehajtani, Csanád vazari értékű megmozdulása így győzelmet és döntőt ért. A fináléban az azeri Rovsan Alijev és a magyar versenyző is bemutatott egy-egy jukó értékű támadást, majd Alijev ipponnal véget vetett a küzdelemnek.

A lányok +70 kilogrammos súlycsoportjában az ugyancsak MVSC-s Faragó Petra kikapott az első fordulóban a lett Anna Lebedevától, így helyezetlen lett.

ÉM


A tények

Fiúk, 50 kg (28 induló): 1. Rovshan Aliyev (azeri), 2. Feczkó Csanád (Miskolci VSC), 3. Rashkhan Bakhishaliyev (azeri), 3. Kharun Tlishev (orosz).

Lányok, +70 kg (21 induló): 1. Romane Dicko (francia), 2. Sopio Somkisvili (grúz), 3. Samira Bouizgarne (német), 3. Helena Vukovic (horvát), ... Faragó Petra (Miskolci VSC) helyezetlen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!