BOON lakóhelyem

2016.02.17. 19:15

Már készülhet Nagy Kinga a junior Eb-re és a vébére

<p class="sub-header">Diósgyőr, Miskolc - A Diósgyőri VE vívója egyéniben nyolcadik, csapatban negyedik lett az udinei VK-n.</p>

Diósgyőr, Miskolc - A Diósgyőri VE vívója egyéniben nyolcadik, csapatban negyedik lett az udinei VK-n.

Az elmúlt hét végét Olaszországban töltötte a DVE sportolója, Nagy Kinga, ugyanis pástra lépett az Udinében megrendezett junior Világkupán.

1260-at gyűjtött

A lányok egyéni párbajtőrviadalát (154 induló) szombaton bonyolították le, amikor is a miskolci versenyző 3 győzelmet és 3 vereséget gyűjtött be a csoportküzdelmek során. A 64 közé jutásért 14-13-ra verte a német Riedmüllert, a 32 közé vívott csatában pedig az ugyancsak német Trendt-Gössert 9-8-ra. Innentől kezdve csak házigazda, vagyis olasz pengeforgatók kerültek Nagy útjába: a 16 közé kerülésért 15-7-re nyert Clerici ellen, míg a nyolcért Varengón jutott túl 15-11 arányban, a végállomást a legjobb négyért vívott meccs jelentette, ugyanis itt Marzani 15-8-ra jobbnak bizonyult Patócs Béla edző tanítványánál. A DVE reménysége összességében a 8. helyen fejezte be a viadalt, amivel 1260 pontot gyűjtött magának a hazai korosztályos rangsorversenyben. Ezen a listán – minden egyéb viadalt beszámítva – a második helyen zárt 4125 ponttal, csak a tatabányai Gnám Tamara előzte meg (4295 pont).

A legidősebb volt

Az 1998-as születésű Nagy egyébként Udinében tagja volt a magyar párbajtőrcsapatnak is, amely másnap, vasárnap küzdött a minél jobb helyezésért. A mieinket az egyéniben elért eredmények alapján a hatodik helyre rangsorolták, és a 8 közé jutásért zajló összecsapáson Nagy-Britanniát verték 44-36-ra. A negyeddöntőben Magyarország – Egyiptom 45-40, viszont az elődöntőben az orosz válogatott jobb volt (25-45). A három kadet korú vívóval (Borsody Emma, Gnám Tamara, Petri Renáta) kiálló kvartett utána a bronzéremért szállt harcba, de a németek győztek (22-45).

– Az egyéni versenyben kicsit nehezen indult, két szoros meccse volt még a tábla elején, de aztán fokozatosan javult a teljesítménye, a négy közé kerülésért megrendezett mérkőzésen a későbbi győztes olasz vívótól kapott ki – értékelt röviden lapunknak Patócs Béla. – A csapatban elért negyedik helyezés is dicséretes, a lányok helytálltak a juniorok között, hiszen Kinga volt a legidősebb a maga 18 esztendejével, a három másik társa egyaránt 2000-ben született. Kinga számára ezzel véget ért a pontgyűjtési szakasz, mindketten örülünk annak, hogy meg tudta szerezni a ranglista második helyét, amely azt jelenti, hogy ott lesz a junior Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is.

A kontinensviadal helyszíne Újvidék lesz február 29. és március 9. között, míg a vb-t a franciaországi Bourges-ben tartják meg (április 1–10.).

 


Az udinei tények

Junior leány párbajtőr, egyéni: 1. Marzani (olasz), 2. Ngom (francia), 3. De Marchi (olasz), Von Kerssenbrock (francia),... 8. Nagy Kinga (Diósgyőri VE, edző: Patócs Béla, válogatott edző: Plásztán Attila).

Junior leány párbajtőr, csapat: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Németország, 4. Magyarország (Borsody Emma, Gnám Tamara, Nagy Kinga, Petri Renáta).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!