Jegyzet

2021.11.24. 14:02

Gyertek!

Mintaprojekt indul Miskolcon annak érdekében, hogy sok-sok diák szeresse meg a természettudományos tárgyakat, és válassza valamelyik mérnöki pályát.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Természetesen a Miskolci Egyetemen, hiszen régiónk tudásközpontja nemcsak magas színvonalú műszaki képzéseiről híres, hanem arról is, hogy az itt diplomát szerzett hallgatók általában térségünkben helyezkednek el.

Az itt szerzett tudás tehát itt kamatozik.

Azonban nem a műszaki ágazat az egyetlen, ami szeretné magáénak tudni a legtehetségesebb fiatalokat. Hiány van orvosokból, ápolókból, pedagógusokból, informatikusokból, de az építőipar, a vendéglátás és a kereskedelem is keresi a jó szakembereket. A lista valószínűleg sokkal hosszabb.

A mintaprojekt résztvevői jól tudják: a fiatalokat úgy lehet megnyerni, ha megismertetik és megszerettetik velük a különböző lehetőségeket, pályákat. „Ha megismered, megszereted.” Nem új keletű a mondás, de ma is igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!