Jegyzet

2021.06.06. 09:02

Szabadulás

Minden jel arra mutat, hogy legalábbis átmeneti jelleggel – amit mindenki szeretne, hogy ne legyen csak átmeneti – kiszabadultunk a vírus szorításából.

Pap Gyula

Forrás: ÉM-Archívum

A járvánnyal kapcsolatos statisztikai adatok, az oltási mutatók és nem utolsósorban a szakemberek véleménye szerint minimum néhány hónap pauza következik a nagy hullámzás után. Ebben a helyzetben számos elemzés születik a történtekről és azok következményeiről a jövőnkre nézve. Van, aki azt mondja, hogy ilyen horderejű változást kevés esemény hozott az egész emberiség történetében, és a gazdasági hatások prognosztizálása is elég széles spektrumban helyezkedik el.

Az emberi, érzelmi oldala is páratlan, a kényszerű, tömegesen jellemző távollétek az egyes családok tagjai között minden bizonnyal átformálták, reményeink szerint erősítették ezeket a kötelékeket.

Felértékelődtek a máskor már esetenként felületessé váló kapcsolatok, társas események. Megerősödött az igény a közösségi lét különböző formáira és a gazdasági „visszapattanás” mellett, talán ebben lehet jelenleg a legfontosabb potenciál.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!