Jegyzet

2021.05.17. 09:02

Egérút Miskolcon

Ahhoz, hogy új épüljön, legtöbbször le kell bontani valami régit.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Különösen, ha az az új éppen e régi helyére épül. Azonnal adódik a probléma: ha lebontjuk a régit, akkor ez nem használható addig, amíg a helyére megépül az ominózus új. Ez a helyzet pedig – sokszor – érthető nézetkülönbségeket szül. Különösen azok érzik magukat rossz helyzetben, akik használták a régit, és nem tudják még használni az újat.

Az előbb felvázolt helyzet most Miskolc nagyon fontos közlekedési infrastrukturális fejlesztése, az Y-híd építés nyomán alakult ki. Hogyan tudnak hatalmas nagy kerülő nélkül bejárni a belvárosba a Martinkertvárosban élők, ha már csúcsra járatódott az új Y-híd építése? Erre jött az egérút ötlete, amelyhez a térség országgyűlési képviselőjének sikerült megszereznie a pénzt, paripát, fegyvert. Az egérút megépült, hétvége óta azon járnak a személyautók, autóbuszok. Van hol autózni, és a felüljáró-komplexum is épülhet tovább. Remélhetőleg a kompromisszum valamennyi fél részéről megmarad.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/birtokba-vettek-hetvegen-a-varos-fele-rovidebb-utat-5454556/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!