jegyzet

2021.01.15. 11:30

Remény

Nem lehet most könnyű azoknak a nyolcadikosoknak, akik a jövő hét végén írják meg a központi írásbeli felvételit.

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Gondoljunk csak bele! Az előző tanévben, amikor a hetedikes tananyagot tanulták, két hónapig digitális eszközök segítségével kellett megszerezniük mindazt a tudást, amit az osztályteremben sokkal könnyebb. Az új tanév egy-két hónapja után pedig jöttek a fertőzés okozta betegségek. Hol a pedagógus maradt otthon két hétig, hol egy-egy osztály, máskor az egész iskola. Ráadásul a középiskolák csak online felvételi előkészítőket tudtak tartani, vagy még azt sem.

Nyilván vannak olyan gyerekek, akik képesek teljesen egyedül tanulni akkor is, ha egy egész évre bezárják az iskolát, de valószínűleg a diákok többsége nem ilyen. És persze ott az a fránya matek, ami kevés kivétellel szinte minden nyolcadikosnak gondot okoz. Tudom, hogy a felvételire készülők reménykednek: hátha figyelembe veszik a feladatlapok készítői, hogy nehéz hónapok vannak mögöttük, és így talán a matekpéldákat sem a legnehezebbek közül választják.

Hegyi Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!