Jegyzet

2020.12.11. 17:30

Gazdák

Megyénkben is jelentősen emelkedtek a termőföld­árak – még ha nem is lettek olyan magasak, mint a Dunántúlon –, és van is érdeklődés a földterületek iránt.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Bár sokan befektetési céllal vásárolnak itt is, akárcsak az ingatlanpiacon, de így is sokan vágnak bele a gazdálkodásba vagy bővítik a már meglévő területeik nagyságát. Nem kell tehát egyelőre attól tartani, amit sokan vizionáltak tíz-húsz évvel ezelőtt, vagyis, hogy senki nem akar majd gazdálkodni, és nem lesz, aki megtermelje a kenyérhez a búzát. Legyen szó növénytermesztésről, állattenyésztésről vagy éppen szőlőtermesztésről és borkészítésről, egyre több családi gazdálkodóval találkozom riportok során, ahol húszas, harmincas gyerekeik veszik, vették át szüleiktől a munkát és viszik tovább a föld, a termesztés, a gazdálkodás szeretetét. Pedig a rendszerváltás után a fiatalok kis része tervezte azt, hogy a mezőgazdaságban akarja megtalálni a boldogulását. Öröm látni, hogy végül mégis trend maradt a drága magyar föld megművelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!