Jegyzet

2020.08.11. 20:01

Jövő

Tavalyi utunkon Olaszországban egy repülőtér mellett mentünk el.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Nem volt nagy, valójában arról tűnt fel, mit látunk, hogy több kisebb repülőgép parkolt rajta. Parkoltak, mint a gépkocsik mondjuk egy miskolci hipermarket mellett, amíg a vélhetően üzletember tulajdonosaik az ügyeiket intézték. Legalábbis így képzelem. A kép többször is eszembe jutott azóta, legutóbb épp a napokban, amikor napvilágot látott a hír, hogy támogatná a kormány a nagyvárosok repülőtérfejlesztését. A jövő üzletembere ugyanis szeret a magángépével utazni, és ha találkozóra igyekszik – mondjuk befektetni – akkor szívesebben száll le a gépével ott, ahonnan néhány perc a tárgyalás helyszíne, és nem kell órákat autóznia. Mert az idő pénz.

Mondják, ma már alig drágább egy kis repülőgép, mint egy komolyabb autó. Vagyis megszaporodhat a számuk. Most már csak az a kérdés, hogy lesz-e a forrás a miskolci repülőtérre, és ha igen, akkor hol épülhet meg. A válaszra egy ideig várni kell.

Hajdu Mariann

(A borítóképen: Hajdu Mariann, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!