jegyzet

2020.06.28. 11:30

Carpe diem

Bár a nyarunkat és a szabadidőnket is belengi még a szorongás, ami a járványhelyzet miatt kialakult bennünk, mégis várjuk a jól megérdemelt szabadságot a feszített munka után.

Detzky Anna

Az énidőt, amibe nem szól bele senki. Amikor végre kicsit csendben, akár egy vízparton, az erdő mélyén vagy családunk, barátaink, párunk társaságában feldolgozhatjuk az elmúlt hónapokat, és felvértezhetjük magunkat az előttünk állókra.

Ugyanakkor vágyunk a biztonságra is és arra, hogy legalább a nyarat megtervezhessük, és hogy talán hetekre vagy hónapokra is előre lássunk. Például azt, hogy lesz-e a járványnak második hulláma, és ha igen, mikor. Ám egyedül a jelen valóságos, mi meg kapaszkodnánk abba, ami ezt garantálja nekünk: a maszk, az alapos kézmosás, a gyakori fertőtlenítés és a megfelelő távolság. Ebben bízunk, miközben hivatalosan is felhatalmaztak rá, hogy újraindíthatjuk az életet, kontroll alatt szabadon.

Detzky Anna

(A borítóképen: Detzky Anna, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!