jegyzet

2020.05.19. 12:45

Nyitás

Először a felnőttek „játszóterei” nyitottak ki országszerte.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A kávézók, éttermek teraszain már két hete lehet ücsörögni, beszélgetni. Itt az ideje, hogy a gyerekek is társadalmi életet élhessenek. Hiszen ameddig nem mehetnek óvodába és iskolába, addig ez az egyik közösség, színtér, ahol ismerkedhetnek vagy a rég nem látott barátaikkal lehetnek. Az önfeledt játék ideje viszont még nem érkezett el, az óvatosság még mindig fontos.

Hogyan viselkedjen a szülő, milyen tanácsokkal lássa el csemetéjét? Ha a nagynak edzésre szájmaszkban és sportruhába öltözve kell érkezni, hogy minimális legyen az öltözőben a kontaktus, akkor a kicsi tartsa meg a másfél métert a csúszdánál és a homokozóban? Valahogy így. Nehéz ügy. No és mi a helyzet a barátokkal, rokonokkal? Mehet a szalonnasütés, bográcsozás, kerti parti? Az elmaradt családi ünnepségek? Ez rengeteg kérdés, amire lassan, fokozatosan kapjuk meg a válaszokat. De a lényeg, hogy előbb-utóbb megkapjuk. Az élet újra kinyit.

Nagy-Hankó Krisztina

(A borítóképen: Nagy-Hankó Krisztina, a jegyzet szerzője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!