Jegyzet

2020.03.05. 22:11

Másnak, máshol

Visszatérő, hálás témánk volt évről évre a legendás népkerti sörfesztivál.

Pap Gyula

A zenei kínálat sem volt gyenge, de a potméterek beállításával többszöri kísérlet ellenére sem boldogultak a technikusok. A környéken lakók szűnni nem akaró akciókkal tiltakoztak a hangos rendezvény ellen, sorozatos telefonüzenetekkel igyekeztek motiválni lapunkat is a „beavatkozásra”. Töredelmesen be kell vallani, kevés sikerrel jártunk, és végül sokan inkább elutaztak arra az időre vagy egyszerűen beletörődtek a kényszerű zajteherbe. Nem használt a zöldterületnek sem a fokozott igénybevétel, ez a hatás talán még maradandóbb volt, mint a fülzúgás.

Most úgy tűnik, változhat a helyzet, van esély rá, hogy az egyetemi fesztiválhelyszínre kerül a sörös mulatság. Igaz, az Avas közeli részén lakók szintén kevésbé tolerálják a hangos rockzenét, de a két „hallótávolság” között jelentős különbség van.

S hogy ki lesz vélhetően elégedett az új szisztémával? A kollégista hallgatók biztosan, akik megspórolnak egy népkerti buszozást.

Kapcsolódó cikkünk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!