jegyzet

2020.03.31. 20:00

Kérdőjel

Amikor én érettségiztem, nem volt koronavírus-járvány, de emlékszem, hogy nem kis riadalmat keltett, amikor elkezdtük a négyévnyi tananyag ismétlését.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Minden tantárgyból 20-20 tétel, ki tud ennyit megtanulni, és ha még sikerül is, hogyan lehet azt fejben tartani, aztán épp akkor és épp ott felidézni? El sem tudom képzelni, mit érezhetnek a középiskolák mostani végzősei, amikor egyelőre azt sem tudják, mikor kezdődik a nagy próbatétel. Igen, nagy próbatétel, hiszen nemcsak a középiskolai évek lezárását jelenti, hanem fontos felvételi pontokat ér azoknak, akik egyetemre készülnek. És még azt is hozzá kell tenni, hogy az évtizedek alatt az érettségi nem lett könnyebb, sokkal inkább nehezebb és összetettebb.

Azt mondják a fiatalok, úgy érzik most magukat, mint az olimpiára készülő sportolók. Tudták, hogy melyik héten kell a legjobb fizikai és szellemi teljesítményt nyújtaniuk, és ekként osztották be erejüket, idejüket, ennek függvényében készítették el tanulási tervüket. Olimpia idén nem lesz, arról azonban szó sincs, hogy ne kellene érettségizni. Csak még azt nem tudni, hogy mikor és hogyan.

(A borítóképen: Hegyi Erika, a cikk írója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!