BOON - Jegyzet

2018.07.18. 19:25

Dinnyecsősz

<em>Gyerekkorom egyik kedvenc beszólását juttatja eszembe a „dinnyecsősz” jelző, melyet butuska cimboránk árnyalt minősítésére használtunk egykor, kedvesen. Az aktualitást a saját tudatlanság, értetlenség adja, mely a dinnye- illetve a gyümölcsfronton zajló események megértését gátolja. Nem mintha „természetközeliségben” fel tudnám venni a versenyt Pászti kollégával vagy Imrével, aki könnyedén „séróból” egy ültő helyében megír akár három „kertészoldalt”.</em> Pap Gyula írása.

Gyerekkorom egyik kedvenc beszólását juttatja eszembe a „dinnyecsősz” jelző, melyet butuska cimboránk árnyalt minősítésére használtunk egykor, kedvesen. Az aktualitást a saját tudatlanság, értetlenség adja, mely a dinnye- illetve a gyümölcsfronton zajló események megértését gátolja. Nem mintha „természetközeliségben” fel tudnám venni a versenyt Pászti kollégával vagy Imrével, aki könnyedén „séróból” egy ültő helyében megír akár három „kertészoldalt”. Pap Gyula írása.

A témára térve, bár az időjárásra mindig lehet panasz, az első problémák már a málnaérés idején jelentkeztek. Részben a külföldi konkurenciának, részben a korábbi évek csalódásainak köszönhetően drasztikusan csökkent a málnatermés. Egyúttal markánsan jelentkezett az általános probléma, nem volt elég munkaerő a begyűjtésre.

Ez utóbbi gond a dinnyénél csúcsosodott ki, amikor a havi 200 ezer forintos kecsegtető kereset ellenére sem lehet állítólag embert találni.

Van azonban egy huncut apró gyümölcs amin nem fognak ezek a problémák - és ezt talán még tudós kollégáim sem sejtik - ez pedig a piros ribizli, amely szelíden, hagyja magát géppel szedni.


[related-post post_id="3924654"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!