BOON - Jegyzet

2017.09.11. 14:31

Könnyebb az iskolatáska?

<em>Kilenc évfolyamon összesen egymilliónál több diák kapja immár ingyen a tankönyveit.</em> Szaniszló Bálint írása.

Kilenc évfolyamon összesen egymilliónál több diák kapja immár ingyen a tankönyveit. Szaniszló Bálint írása.

A gyermekek több mint fele ingyenesen étkezik az oktatási rendszerben. Iskolák egész sora újult meg szeptember elejére. A pedagógusok bére átlagosan 3,5 százalékkal emelkedett. Néhány olyan ismérv, amely az idei tanévkezdetet jelzi és amiből arra következtethetünk, hogy összességében jó év elé néznek diákok, szülők és tanárok. Könnyebbnek tűnik az a bizonyos valós és képletes iskolatáska. Természetes azonban, hogy mindig akad olyan család, amely számára ezekkel a segítségekkel is emberfeletti megpróbáltatás a gyermek iskoláztatása. Vagy akad olyan tanár, akinek a megemelt bér sem mindig elegendő a biztos megélhetéshez. És mindig akad olyan diák, aki számára – ha a tanerő meg is szakad igyekezetében – az iskola, a tanóra csak nyűg.

Mert még a valós iskolatáska nehézsége is függ attól a tényezőtől, hogy milyen az azt cipelő nebuló erőállapota. A képletes iskolatáska cipelésének mikéntje pedig még szubjektívebb műfaj, tényezők egész sora – benne az előbb említettek – nehezíthetik vagy könnyíthetik. Meg divatos is dúdolni, hogy „De nehéz az iskolatáska…”


[related-post post_id="3602570"]

[related-post post_id="3607513"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!