BOON - Jegyzet

2017.08.22. 07:29

Minősített megbízható

<em>Van az a régi, divatjamúlt meghatározás, hogy azért kell szorgosan adót fizetni, mert abból lesz a járda, iskola a gyereknek, ellátás az idősnek és így tovább. A nem könnyű terhek teljesítéséért küzdő, kissé megkopott motivációt felváltotta egy sokkal racionálisabb, pontosabb rendszer, mely nincs híján a személyiségfejlesztéshez szükséges elemeknek sem.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete.</strong>

Van az a régi, divatjamúlt meghatározás, hogy azért kell szorgosan adót fizetni, mert abból lesz a járda, iskola a gyereknek, ellátás az idősnek és így tovább. A nem könnyű terhek teljesítéséért küzdő, kissé megkopott motivációt felváltotta egy sokkal racionálisabb, pontosabb rendszer, mely nincs híján a személyiségfejlesztéshez szükséges elemeknek sem. Pap Gyula jegyzete.

Az egy éve bevezetett szisztéma szerint Megbízható minősítést kaphat az a társaság, amely időben befizeti az adót, ezek mértéke az összes adózóra vetítve 40 százalék, Kockázatosnak pedig azok a vállalkozások számítanak, amelyek súlyosan megszegik az előírásokat – ők 34 ezret tesznek ki jelenleg. Általános minősítést a kettő között található adózó kaphat.

A bónusz az első kategóriában a visszaigényelt áfa korábbi beérkezése, már csak 45 napot kell várniuk, ha jogos az igényük. Ha valakire rákerül a Kockázatos pecsét, úgy tud megszabadulni tőle, ha minél gyorsabban rendezi adósságát, és ily módon még ellenőrzési és bírságkönnyítésekkel is számolhat. Igényes célkitűzés lehet a kisebb-nagyobb vállalkozásoknak egy minősített megbízható kategória, ahol az összes sarc megfizetése után még talpon marad a cég úgy, hogy a dolgozóit sem rövidíti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!