BOON - Jegyzet

2017.06.25. 10:42

Mindennapi terror

<em>Az éjféli imáról hazainduló tömegbe gázolt egy fehér férfi Londonban egy mecsetnél, egy ember azonnal meghalt, kettő állapota súlyos, többen megsérültek.</em> <strong>Pap Gyula írása.</strong>

Az éjféli imáról hazainduló tömegbe gázolt egy fehér férfi Londonban egy mecsetnél, egy ember azonnal meghalt, kettő állapota súlyos, többen megsérültek. Pap Gyula írása.

Egy szemtanú szerint a sofőr azt kiabálta, minden muszlimot megöl. Sőt, tovább hergelve a népet csókokat dobált az őt lefogók gyűrűjéből. Csodával határos módon a támadót nem lincselte meg a felbőszült tömeg, a rendőrség terrortámadásnak minősítette az esetet. Theresa May kormányfő válságtanácskozást hívott össze.

Bár nem előzmény nélküli a muszlimokat ért támadás, mégis szinte érthetetlen, hogy a szorgos hangulatkeltés, az esetenként sok-sok szavazatot hozó gyűlöletpolitika csak most érett be és most kezdett el a „másik oldalról” valódi, véres terrorban testet ölteni. Bízzunk benne, hogy nem lesz folytatás, de ez a bizakodásunk – figyelve a közhangulat alakulását, a „káoszban utazók” térnyerését – nem tűnik megalapozottnak.

Jó hír a szomorúságban, a rendőrség kezdeményezte az elkövető elmeorvosi vizsgálatát, ergo Nagy-Britanniában nem minősül épelméjű cselekedetnek az uszítás, a mások elleni verbális és fizikai agresszió.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!