BOON - Jegyzet

2017.05.26. 11:37

Szivárog

<em>Nem az első afférja támadt az amerikai elnöki adminisztrációnak a külföldi titkosszolgálatok adataiból ilyen-olyan módon nyilvánosságra került fontos tények miatt</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Nem az első afférja támadt az amerikai elnöki adminisztrációnak a külföldi titkosszolgálatok adataiból ilyen-olyan módon nyilvánosságra került fontos tények miatt. Pap Gyula jegyzete.

Most a sajtóhírek szerint a brit rendőrség nyilatkozta: nem oszt meg több információt az amerikai bűnüldözési szervekkel a manchesteri merénylettel kapcsolatban, mert azok idő előtt kiszivárogtatták a merénylő nevét és fényképét a sajtónak, ráadásul később azt is kiadták, hogyan nézett ki a bomba.

Legutóbb pedig az orosz külügyminiszterrel megosztott érzékeny adatok verték ki a biztosítékot a szövetséges szolgálatoknál. Az eset következményeként, valamint az időközben napvilágot látott a választások ideje alatti vélt orosz együttműködés és az igazságszolgáltatás akadályozása miatt nem kizárt, hogy végül az elnök elleni alkotmányos vádemelésig jut az ügy.

Mindez csak attól függ, hogy mikor válik az újabb és újabb botrányok nyomán a törvényhozási többségben lévő republikánus pártnak vállalhatatlanná a sokat megért elnök személye.

Vélhetően azonban ez nem holnap lesz és akár az egész ciklust is kihúzhatja a jelenleg nemzetközi körúton lévő politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!