BOON - Jegyzet

2017.04.19. 18:15

Ők azok, akik…

<em>Jó kis beszélgetés kerekedett a napokban „a használtból”. Nem durva vita, inkább erős beszélgetés.</em> <strong>Juhász-Léhi István írása.</strong>

Jó kis beszélgetés kerekedett a napokban „a használtból”. Nem durva vita, inkább erős beszélgetés. Juhász-Léhi István írása.

Azzal kezdődött, hogy voltak a társaságban olyanok, akik kijelentették: semmi pénzért nem húznának magukra másodkézből – értsd: turis – cuccot. Itt kezdődött a móka. Jöttek azok, akik kínai holmiktól ódzkodnak, majd a kontra: „minden kínai.”

A turisok szerint a használttal sokat lehet spórolni és a környezetet is védeni. „Ami működik, nem cserélem le csak azért, mert van már újabb modell” – így az egyik oldal. „Megtehetném, de élvezetesebb dolgokba is lehet rakni azt a pénzt.” Elhangzott az is, nyugatabbra tombol a konzumkultúra, és ha kell, ha nem, lecserélnek és kidobnak mindent. A másik oldal ugyanakkor állította, hogy igénytelenek a turisok, és igenis, hogy ők azok, akik. Meg ilyenek. Mindezek kapcsán eljutottunk az arckrémekig és a napszemüvegekig is: erről meg az jutott eszembe, hogy az utóbbiban az a vicces, hogy tulajdonképpen egy ember kezében van a piac. Ugyanis egy olasz arc gyártja a sok márka napszemüvegeit. Jó, mi?

Persze az autózást is érintettük. Kiderült: még vannak olyanok, akiket abszolút nem érdekel, milyen állapotú abronccsal közlekednek. Ők viszont korábban „leigénytelenezték” a turisokat. Mondom, beszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!