BOON - Jegyzet

2016.10.06. 15:49

Vissza a gyökérhez

<em>A problémákat ott kell megoldani, ahol keletkeztek, azaz a leghatékonyabb módszer a gyökérhez visszatalálni és ott megkezdeni a dolgok jobbá tételét. Így nem egyszerű „tűzoltásról” van szó, hanem nagyobb eséllyel találunk hatékonyabb, az egész rendszerre kiható gyógymódot</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong>.

A problémákat ott kell megoldani, ahol keletkeztek, azaz a leghatékonyabb módszer a gyökérhez visszatalálni és ott megkezdeni a dolgok jobbá tételét. Így nem egyszerű „tűzoltásról” van szó, hanem nagyobb eséllyel találunk hatékonyabb, az egész rendszerre kiható gyógymódot. Szaniszló Bálint jegyzete.

Valami ilyesmit emlegetnek a migránshelyzetre is nagyon sokan. Hogy az európai befogadás, eltartás, vagy ennek ellentéte, a kerítésépítés, kitaszítás, visszaküldés önmagában még tűzoltásnak is csak gyenge próbálkozás, hiszen még napi szinten sem nagyon oldja meg a migráció okozta gondokat. És igazán én ide sorolnám azt az ötletet is, hogy a „kibocsátó” országokban vagy közelükben kell menekülttáborokat létrehozni, hogy már ott megfékezzük a népvándorlást.

És itt jön be a gyökérhez való visszatérés, hogy a fentebbi megoldások helyett hatékonyabb lehet, ha a migrációs startországok gazdasági, társadalmi állapotának jobbítására költjük el azt a rengeteg pénzt. Azaz vigyük oda az anyagi erőt és hasznosuljon ott munkahelyekben és más olyan dolgokban, amely maradásra bírja a jobb élet reményében indulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!