BOON - Jegyzet

2016.09.01. 17:11

Az első

<em>Mit is kívánhatnék a diákoknak az új tanév első napján, szeptember elsején? Sok minden eszembe jut, de talán most azzal hozakodom elő, amit annak idején a saját gyerekeimnek is kívántam: szeressenek iskolába járni, érezzék ott jól magukat</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Mit is kívánhatnék a diákoknak az új tanév első napján, szeptember elsején? Sok minden eszembe jut, de talán most azzal hozakodom elő, amit annak idején a saját gyerekeimnek is kívántam: szeressenek iskolába járni, érezzék ott jól magukat. Hegyi Erika jegyzete.

Tudom, a magyar iskolák többsége még nem képes eme kívánság teljesítésére, de az reménykeltő, hogy egyre több pedagógus szeretné, ha évek múlva boldog és sikeres diákok kerülnének ki az iskolapadokból.

Egyébként már az első csengőszót is megelőzte néhány oktatással kapcsolatos csetepaté. Remélem, erről a diákok nem tudnak, ők még a vakáció utolsó napját is kikapcsolódással és erőgyűjtéssel töltötték. Így aztán remélhetőleg nem értesültek néhány kinevezési botrányról (amikor olyan pályázó lett az iskola vezetője, akire senki nem szavazott), nem hallottak arról, hogy a kockás inges tanárok viszont hiába kaptak sok szavazatot, nem lehettek vezetők, hogy a szakgimnáziumok pedagógusai a tanév kezdete előtt egy héttel tudták meg, mit kell pontosan tanítaniuk, hogy szakmailag még mindig kifogásolhatóak az állami tankönyvek, és hogy újabb megmozdulásokra készülnek a pedagógus-szakszervezetek. Egyszóval ismét izgalmas, mozgalmas tanév első napját ünnepelhetjük ma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!