BOON - Jegyzet

2016.09.11. 01:42

A mi Barlangunk

<em>A miskolctapolcai Barlangfürdő lett az Év fürdője. Ízlelgeti az ember, hogy városának – amit hol imád, hol gyűlöl – egyik gyöngyszeme, koronaékszere komoly dologban végzett az élen. Komoly, hiszen három kategóriában lehetett közel 200 magyarországi fürdőre voksolni, és mintegy 190 ezer szavazat érkezett.</em> Juhász-Léhi István jegyzete.

A miskolctapolcai Barlangfürdő lett az Év fürdője. Ízlelgeti az ember, hogy városának – amit hol imád, hol gyűlöl – egyik gyöngyszeme, koronaékszere komoly dologban végzett az élen. Komoly, hiszen három kategóriában lehetett közel 200 magyarországi fürdőre voksolni, és mintegy 190 ezer szavazat érkezett. Juhász-Léhi István jegyzete.

A Barlangnak tulajdonképpen már a neve is varázslatos, és kell-e annál tutibb dolog, hogy melegforrások felett létrehozott helyen pihenjünk és kúráljuk magunkat gyógyhatású vízzel? Persze voltak jobb és kevésbé jobb napok a hely életében. Olyanok is, amikor a termálvíz és a pihenés századrangú dolog volt, mert először élni kellett. Jó nyolc évtizede viszont Tapolcát hivatalosan üdülőhellyé nyilvánították, majd a leírások szerint a termálfürdőt 1941-ben nyitották meg, ám végül csak 1959-ben lett a Tavas-barlangból Barlangfürdő. Azóta rá sem lehet persze ismerni: a ’80-as években új termeket és medencéket kapott, 1998-ban pedig újabb nagy rekonstrukció kezdődött.

Az Év Fürdője cím óriási presztízs, és már „csak” a fürdőt üzemeltetőkön múlik, miként sáfárkodunk mindezzel. A hely varázslatos, legyünk rá büszkék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!