BOON - Jegyzet

2016.08.30. 16:22

Elindul

<em>Elindul az új szakképzési rendszer – mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta, sokkal többen dolgoznak az országban, mint a korábbi években, de ezzel most nem érdemes foglalkozni, hiszen kár lenne firtatni, ebből hány százalék, aki a közfoglalkoztatásban tengődik</em>. <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Elindul az új szakképzési rendszer – mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály elmondta, sokkal többen dolgoznak az országban, mint a korábbi években, de ezzel most nem érdemes foglalkozni, hiszen kár lenne firtatni, ebből hány százalék, aki a közfoglalkoztatásban tengődik. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Az új szakképzési rendszert indokolja, annyira növekszik a gazdaság, hogy nagyon nagy szükség van szakemberekre – és itt most megint ne firtassuk, miért van jelen Magyarországon egyszerre a munkanélküliség és a munkaerőnek a hiánya. A szakminiszter szerint attól, hogy a szakiskolákat felváltják a szakgimnáziumok és a szakközépiskolák, rövid távon felszámolódhat a szakemberek hiánya. Nagyon jó ezeket a mondatokat olvasni, a szakminiszter ugyanis csak ért ahhoz, amit csinál, másképpen nem is lehetne a helyén. Ha egyszer azonban – vagy akár többször is – megtehetné és megtenné azt, hogy álruhát öltve csak úgy egyszeri látogatóként végigjárna néhány szakgimnáziumot, talán kicsit megváltozna a véleménye és láthatná, a korábbi szakiskolák tanulóinak jelentős százalékát azok adják, akik úgy nőttek fel, hogy szüleiket nem látták dolgozni, akiknek a szemében a munkának egy szemernyi értéke sincs.

Ez pedig iszonyatos hátrány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!