BOON - Jegyzet

2016.07.03. 18:35

Strand, vár

<em>Úgy húsz-huszonöt éve nagyon kedvelt hely volt a diósgyőri strand, még akkor is, ha hideg volt a vize. Legalábbis én szerettem. Még akkor is, ha belvárosi lány voltam, és akkor is, ha a szaunája volt hozzá számomra a mézesmadzag: vasárnap reggelente télen-nyáron igyekeztem ott lenni, így a nyári hideg vizéhez is hozzászoktam. </em><strong>Hajdu Mariann írása.</strong>

Úgy húsz-huszonöt éve nagyon kedvelt hely volt a diósgyőri strand, még akkor is, ha hideg volt a vize. Legalábbis én szerettem. Még akkor is, ha belvárosi lány voltam, és akkor is, ha a szaunája volt hozzá számomra a mézesmadzag: vasárnap reggelente télen-nyáron igyekeztem ott lenni, így a nyári hideg vizéhez is hozzászoktam. Hajdu Mariann írása.

Régen volt. Ma már szauna sincs, strand sincs: a terület egy részét bekebelezte a Lovagi Tornák Tere, az egyébként minimális számú programjával. Talán megtalálja majd funkcióját. A szomszédban újjáépített várat is megszerettük – ha először fanyalogtunk is, hogy hozzányúlnak a romokhoz –, így a reménybeli, új strandot is megszeretik majd a környéken élők, ha flancosabb is lesz, mint a régi. Ha győzik kivárni.

Hajdanán Miskolc a fürdők városa volt – jó régen. Aztán évekig nagyítóval sem lehetett strandot találni, húzódott a selyemréti felújítása, a tervezett tapolcai fejlesztés pedig el sem kezdődött. Ma újra üzemel a selyemréti és Tapolcán is van strand, igaz, inkább uszodaszerű. Ha ez nem is vigasztalja azokat, akiknek lakókörnyezetében volt, de most nincs egy sem. Ígéret van. De azért ne felejtsük, a várfejlesztés a tervek szerint tovább folytatódik. Nyilván az élvez elsőbbséget.


Miskolc - A diósgyőriek szenvednek a kánikulában, de a városrész fürdőjét nem lehet használni ezen a nyáron sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!