Friss hírek

2010.09.04. 06:55

Lemondott a dél-koreai külügyminiszter, lánya minisztériumi alkalmazása miatt

<p>Beadta a lemondását a dél-koreai külügyminiszter szombaton, a lányának adott minisztériumi állás körül kialakult vita miatt - közölte a dél-koreai külügyi szóvivő. Az ország elnöke várhatóan el fogja fogadni a külügyminiszter lemondását.</p>

Ju Mjung Hvan dél-koreai külügyminiszter beadta lemondását az ország elnökének, vállalva a felelőséget a lánya minisztériumi alkalmazása körül kialakult botrány miatt - jelentette be a dél-koreai külügyminisztérium szóvivője újságírók előtt. A Yonhap dél-koreai hírügynökség az elnöki hivatal egyik magas rangú tisztségviselőjétől úgy értesült, hogy Li Mjung Bak elnök minden bizonnyal el fogja fogadni a lemondást.

Ju Mjung Hvan egy nappal korábban nyilvánosan kért bocsánatot a lányának adott minisztériumi állás miatt, de tagadta, hogy bármilyen engedményt tettek volna számára. A külügyminiszter 35 éves lányát a héten választották ki egy középszintű állás betöltésére. A minisztérium a kedvvért kitolta a jelentkezési határidőt, állítólag azért, hogy legyen elég ideje a megfelelő iratok bemutatására, miután első jelentkezését el kellett utasítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!