BOON - Jegyzet

2016.07.21. 15:05

Trumpiáda

<em>Az Egyesült Államokban a republikánusok clevelandi jelöltállító szavazása során elsöprő többséggel nyert Donald Trump, így innentől teljesen hivatalos, hogy ő lesz Hillary Clinton kihívója a novemberi elnökválasztáson</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>.

Az Egyesült Államokban a republikánusok clevelandi jelöltállító szavazása során elsöprő többséggel nyert Donald Trump, így innentől teljesen hivatalos, hogy ő lesz Hillary Clinton kihívója a novemberi elnökválasztáson. Pap Gyula jegyzete.

Bár voltak kételkedők, nem okozott igazi meglepetést az ingatlanmágnás sikere, ha az elemzések nem is jósoltak ilyen fölényt. A találgatások most arra irányulnak, hogy a saját pártjában elégséges, elemeiben rendkívül korszerű, az internet számos lehetőségét hatásosan alkalmazó stratégia hogyan válik be a konkurens elleni megméretésben. A helyi szokások szerint a komplett családját is „harcba küldő” jelölt erősségének az őszinteség, hitelesség látszatának tökéletes felépítését tartják, a botrányoktól sem mentes kampányban azt is bizonyította: minden lepereg róla. Szokás és kényszerűség elemezni az egyik legnagyobb világhatalom irányításának – már, ha az elnök egy személyben tenné ezt – a mi szűkebb-tágabb régiónkra vonatkozó hatását. Ugyanakkor a Trump kampányból nem egy elem nagyon ismerősnek tűnik.

Vélhetően az dönt majd a novemberi végső csatában – mely számunkra is tanulságos lehet –, hogy mennyire „látnak át” egyik vagy másik jelölt „médiamaszkján” a szavazók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!