BOON - Jegyzet

2016.07.06. 15:05

E-mail

<em>Csak ülök és bámulok. Azon, ami az Egyesült Államokban történik. Odaát javában folyik az elnökválasztási kampány, s ebben mind a demokrata, mind a republikánus jelöltnek „véres” a nyaka</em>. <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Csak ülök és bámulok. Azon, ami az Egyesült Államokban történik. Odaát javában folyik az elnökválasztási kampány, s ebben mind a demokrata, mind a republikánus jelöltnek „véres” a nyakaKolodzey Tamás jegyzete.

Ki ezért, ki azért sebezhető, most azonban maradjunk Hillary Clintonnál, aki az első amerikai hölgyként költözhet be a Fehér Házba. Az egykori külügyminiszter hajdan meggondolatlan volt, személyes fiókján át küldözgette elektronikus leveleit, nem a sokszorosan védett hivatali szerverét használta, ebből pedig már hétmérföldes cirkusz keletkezett. Jó, rendben, na és akkor mi van? – mondanánk itt, kis hazánkban.

Az USA-ban azonban ez másként működik. Hiába vannak hatalmon a demokraták, hiába felügyeli a demokrata igazságügy miniszter a Szövetségi Nyomozó Irodát, utóbbi egyre jobban szorongatja az ugyancsak demokraták (várható) elnökjelöltjét. Annak ellenére, hogy a volt First Lady és szenátor saját maga sürgette a vizsgálatot, melynek végkövetkeztetéseit elfogadja, bármit is tartalmazzanak azok. Nyugodtan írhatom: ez az igazi demokrácia, a tengerentúlon nincsenek védett személyek, nincs tabutéma, ott senki nem állít(hat) le semmit, megy minden a maga útján, politikai színezettől függetlenül, a kampány időszakában is. Így van ez rendjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!