BOON - Jegyzet

2016.07.05. 12:45

Bánat

<em>A Nagy-Britannia EU-ból való kilépését támogatók közel 7 százaléka, körülbelül 1,2 millió ember egy héttel a referendum után már bánja, hogy a brexitre szavazott. A rossz hír, hogy hamarabb kellett volna meggondolniuk – tetszettek volna máshogy dönteni. Ahogy mondani szokták</em>. <strong>Bujdos Attila írása</strong>.

A Nagy-Britannia EU-ból való kilépését támogatók közel 7 százaléka, körülbelül 1,2 millió ember egy héttel a referendum után már bánja, hogy a brexitre szavazott. A rossz hír, hogy hamarabb kellett volna meggondolniuk – tetszettek volna máshogy dönteni. Ahogy mondani szokták. Bujdos Attila írása.

A helyzet a lehetőségek végtelen sorát kínálja a belegondolásra. Például, hogy ez nemcsak a döntés lehetőségéről, de a döntéssel járó felelősségről is szól – és akkor ennél egyértelműbb érv nem is kellene ennek az elmagyarázásához. Így esett. Értsünk belőle! Most, amikor a sajnálatos fejlemény okait elemzők közül sokan figyelmeztetnek, hogy meg kell hallani az emberek hangját, érdemes talán figyelembe venni, hogy miből táplálkozik az emberek hangja, túl a személyes tapasztalataikon, érzéseiken, tartalommal bíró vagy azt teljesen nélkülöző meggyőződésükön. Tényszerűen tudni lehet, most már, hogy a közösséget az EU-val való szakítás mellett hergelők nem mindig és nem mindenben mondtak igazat. Persze, a manipulációhoz kellettek, akiket lehetett manipulálni. Amivel nem azt akarom mondani, hogy a felelősség rátolható a hiszékeny vagy hinni akaró sokaságra. Sőt. Talán inkább, hogy a politikában is helye kellene legyen az igazmondásnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!