BOON - Jegyzet

2016.06.06. 16:42

Ötezer

<em>Egyre többen kötnek házasságot hazánkban. Egy lap úgy tudja, illetve csak feltételezi, hogy ennek a házastársaknak járó adókedvezmény lehet az oka, ami két évig havi 5 ezer forint</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Egyre többen kötnek házasságot hazánkban. Egy lap úgy tudja, illetve csak feltételezi, hogy ennek a házastársaknak járó adókedvezmény lehet az oka, ami két évig havi 5 ezer forint. Hegyi Erika jegyzete.

A két év után tehát összesen 120 ezer forint kedvezményhez jut a házaspár. Nagy baj lehet, ha több ezren csak azért döntenek a boldogító igen kimondása mellett, mert havonta 5 ezer forinttal kevesebb adót kell befizetniük. De ha mégis így van, akkor az szomorú képet fest a magyarországi fiatalok anyagi helyzetéről. Mert havi ötezer forint, valljuk be, ma már nem sok mindenre elég. Még egy havi buszbérlet sem telik ki belőle.

És mi lesz két év múlva, amikor már nem jár az adókedvezmény? Elválnak a párok, és valami más juttatás után néznek? Ha kevesen kötöttek házasságot az elmúlt években, annak bizonyára volt valami oka. Talán a mai fiatalok nem tartják a hivatalos házassági okmányt olyan fontosnak, mint a szüleik, nagyszüleik annak idején. Mert azt vallják, anélkül is tudnak szeretetben élni, gyermekeket nevelni. Talán többen merik nyíltan vállalni, hogy számukra fontos a függetlenség, és csak addig akarnak együtt élni a párjukkal, amíg abban a kapcsolatban jól érzik magukat. Ha pedig elromlott valami, azon havi 5 ezer forint úgysem segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!