BOON - Jegyzet

2016.03.02. 19:19

Hollywood

<em>Hétfő hajnalban odaültem a televízió elé. Mivel volt szerencsém megfordulni Los Angelesben, a kaliforniai metropolisz Hollywood névre hallgató városrészében, feszülten vártam az Oscar-gálát. Az a vidék az amerikai, sőt a világ filmipari központja, ahol egymást érik a stúdiók, amelyek látogathatók. Arrafelé a csillogásról, a fényről, a pompáról, a ragyogásról, a pénzről szól az élet. Az ott sétálgató turisták – ha mázlijuk van – szembe találhatják magukat azokkal a színészgurukkal, akik kedvéért milliárdok járnak a mozikba.</em> Kolodzey Tamás jegyzete.

Hétfő hajnalban odaültem a televízió elé. Mivel volt szerencsém megfordulni Los Angelesben, a kaliforniai metropolisz Hollywood névre hallgató városrészében, feszülten vártam az Oscar-gálát. Az a vidék az amerikai, sőt a világ filmipari központja, ahol egymást érik a stúdiók, amelyek látogathatók. Arrafelé a csillogásról, a fényről, a pompáról, a ragyogásról, a pénzről szól az élet. Az ott sétálgató turisták – ha mázlijuk van – szembe találhatják magukat azokkal a színészgurukkal, akik kedvéért milliárdok járnak a mozikba. Kolodzey Tamás jegyzete.

A közvetítést nézve, sikerünkért reszketve két „fellépés” örökké emlékezetes marad számomra. A ceremónia előtt nyilatkozott Leonardo DiCaprio filmművész, akit kenyérre lehetett kenni. Kedvesen elárulta: ő bizony nagyon izgul és ott van vele az édesanyja, aki úgy szorít érte, hogy már napok óta nem alszik. A színpadon nagyot alakított Joe Biden is. Az Egyesült Államok alelnökét állva akarta köszönteni a publikum, mire a politikus ezekkel a szavakkal ültette le a jelenlévőket: „Nem, nem, önök között én vagyok itt a legkevésbé képzett filmes.” És mit csináltunk mi, magyarok a Saul fiával? Az egyik kritikusunk sportos hasonlatát idézem: „Hollywoodban megnyertük a labdarúgó vébét.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!