BOON - Jegyzet

2011.02.25. 19:02

Bajban

<p><em>Bajban vannak az önkormányzatok, így bajban vannak az általuk fenntartott intézmények is. Számomra legfájóbb, hogy mára már az iskoláknak és óvodáknak is nélkülözniük kell.</em>&#160;<strong><a href="http://www.boon.hu/nezopont-bajban/news-20110226-12273137">Hegyi Erika jegyzete</a></strong><a href="http://www.boon.hu/nezopont-bajban/news-20110226-12273137"></a></p>

Szomorú, de mindennapos hírnek számít, hogy bezár az iskola, mert nincs fűtés, számolgatják a forintokat, hogy meddig lesz elég az élelmiszer a diákok ebédjére, és a polgármesterek idejének nagy részét az tölti ki, hogy adományokért kuncsorognak valahol, vagy egy kis tűzifáért, hogy ne fázzanak meg a gyerekek. Az is szomorú, hogy a települések (főleg a kisebbek) nem az államtól várnak segítséget (gondolom ezen a téren nincsenek kedvező tapasztalataik), hanem azon gondolkodnak, hogy átadják iskolájukat, óvodájukat valamelyik egyháznak, vagy feladva önállóságukat, valamelyik nagyobb település iskolájához csatlakoznak tagiskolaként.

Számomra egyébként teljesen érthetetlen, hogy ha az egyházi intézmények (adóbevételeik nem lévén) megkapják az államtól a kiegészítő támogatást, akkor a kistelepülések, ahol szintén nincs adóbevétel, miért nem. Mert a kistelepülésen élők nem választhatnak majd iskola és iskola között. Ha azt az önkormányzat átadja az egyháznak, oda kell majd járni. Néhány hónapja volt szó arról is, hogy az állam átvenné az önkormányzati iskolák fenntartását. Erről most nem hallani semmit, azonban mindenki kíváncsian várja az közoktatás finanszírozásának átalakítását.

- Hegyi Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!