BOON - Jegyzet

2010.12.27. 10:37

Jegyzet: Igehirdetés

<p><em>Ókonzervatív lettem. Magam is voltam már a sajtó céltáblája, megtapasztaltam milyen az, ha prédául vetnek az újságírók elé.</em>&nbps;<b>Szántó István jegyzete</b></p>

Ma az internetes portálokon, – a korlátlan sajtószabadság szellemében – a világ túl feléről hirdethetik a gyalázkodó igét minden következmény nélkül. Ma a felhőtlen szórakoztatás jegyében a nagyobb nézettség érdekében azt találgatják, hogy ki lehetett az újszíves gyermek donora. Mit sem törődve azzal, hogy az orvosi titoktartáson túl egy ilyen nem éppen közérdekű információ milyen bonyodalmakat okozhat majd.

A fene sem kívánja vissza azt az időt, amikor egy nyomdahibáért három napig nyomoztak a szervek. Akkor, amikor a lenn a nyomdában helyett a vicces tördelő Lenin a nyomdában-t szedett. Azt sem szeretném, ha rendszerváltás után húsz évvel kényszerűen magunk tennénk lakatot a nyelvünkre. Hiszen a média a meg nem nevezett nagy klasszikus után szabadon a mindenkori politikai hatalom hivatalosan legalizált ellenzéke. Jó szándékú bírálója.

Így aztán a nagy ellenszélben megszavazott új médiatörvény, amely remélhetően a szélsőséges, rossz szándékú, a közízlést bántó, a személyeskedő, megalázó sajtószakmai torzulások ellenébe született meghozza a várt eredményt. Mindannyian ezt szeretnénk. Ha mégsem –ígéret szerint fazonra alakítják.

- Szántó István -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!