BOON - Árvíz

2016.02.16. 09:04

Tovább folyt a védekezés Borsodban

Mezőkövesd, Miskolc, Sajóvelezd, Szalonna - A védekezési munkálatok tovább folytak a megyében a Sajó és Bódva folyók mentén hétfőn is.

Mezőkövesd, Miskolc, Sajóvelezd, Szalonna - A védekezési munkálatok tovább folytak a megyében a Sajó és Bódva folyók mentén hétfőn is.

Az előrejelzések alapján a Sajó és Bódva folyókon újabb árhullámok levonulására kell készülni a vízgyűjtő területeken lehulló csapadék miatt. A védekezési feladatok eredményes koordinálása és hatékony végrehajtása érdekében február 15-én 16.00 órától a megyei igazgató elrendelte a BAZ MKI Operatív Törzs részleges működését.

Szalonnánál az elmúlt napokban 200 m ideiglenes védmű magasítására került sor, illetve annak fóliázására, az elhabolás és a hullámverés elleni védelem érdekében. A munkák segítésére a Bódva-völgyi Járási Önkéntes Mentőcsoport került alkalmazásra. Hétfőn a munkálatok 22 óráig folytak, azt követően a gépek készenlétben álltak és folyamatos figyelőszolgálat működött a kiépített és megerősített védművek környezetében.

Sajóvelezdnél a Királd patak mentén és a település belterületén homokzsákos védekezést folytattak a domboldalról bejövő vizek ellen, amit 20:00-ig befejeztek, majd ezt követően figyelő szolgálatot állítottak fel.

Mezőkövesden egy kereskedelmi egységet a környezetében lévő mezőgazdasági területről lefolyó víz veszélyeztetett. Az üzlet bejáratát a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók és az áruház dolgozói 100 db homokzsákkal bevédték. A víz kormányzását 1 db munkagép segítségével oldották meg.

A lakosság alapvető ellátása valamennyi érintett településen biztosított.

A védekezési munkálatokat szükség szerint holnap folytatják.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!