Bogács hírei

2017.03.20. 15:42

Kalandos verseny Bogácson az olvasásért

Bogács- „Megelevenedett oldalak” címmel már a tizenegyedik mesés, kalandos olvasóversenyt rendezték a Bükkalja Általános Iskolában.

Bogács- „Megelevenedett oldalak” címmel már a tizenegyedik mesés, kalandos olvasóversenyt rendezték a Bükkalja Általános Iskolában.

A délelőttöt egy népmese, illetve egy ifjúsági regény részleteinek felolvasásával töltötték a gyerekek. Az ötfős csapatok az iskola tantermeiben berendezett helyszíneket és a mesék szereplőinek beöltözött tanáraikat látogatták sorra, így a palotát, a mezőt, az óperenciás tengeren túlt, vagy éppen Mozarték konyháját. A felső tagozatos gyerekek Fabian Lenk: Mozart és a kottatolvajok című idődetektíves regényének részleteit olvasták föl, majd az értő olvasást tesztelve hajtották végre a feladatokat. Az alsósok eközben Benedek Elek: Az aranytulipán című meséjének szereplőivel, cselekményével ismerkedtek.

Idén több mint száz gyerek kapcsolódott be az olvasóversenybe, ahol az is számított, ki milyen szépen olvasott hangosan.

A több mint egy évtizedes múltú program célja, hogy megszerettesse a diákokkal az olvasást.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!