Elindult az útrekonstrukció Hernádkakon, Gesztely és Kesznyéten közt is megújul a burkolat

Akt.:
Elindult az útrekonstrukció Hernádkakon, Gesztely és Kesznyéten közt is megújul a burkolat
© Fotó: HI
Hernádkak – Mivel Hernádnémetiben a kerékpárút alapozásának a vége felé járnak, így Hernádkakon végre elindult a Gesztely–Kesznyéten komplex útfelújítás kivitelezési munkája.

Elindult végre a Gesztely–Bőcs–Kesznyéten útszakasz felújítása, amely az utolsó kivitelezés lesz abból a hat megyénkbeli útszakaszból, amelyeket a Magyar Közút Nonprofit Kft. még áprilisban adott át a kivitelezőnek, hogy a komplex program keretében felújítsák.

Ötszáz helyszínen

Ahogy arról már írtuk, országosan mintegy 500 helyszínen indulhatnak, indulhattak el a teljes körű felújítási munkák két programon belül, az egyes projekteket összesen három ütemben valósítják meg, figyelembe véve a kivitelezői kapacitásokat, a beruházások ütemezett finanszírozását (országosan több mint 160 milliárd forintos programcsomagról van szó), a projektekkel járó forgalomkorlátozásokat és az adott útszakaszt érintő egyéb beruházásokat. Megyénkben idén mintegy 166 kilométeren valósulhatnak meg munkálatok.

A társaság a pályázat szerint a Gesztely–Bőcs–Kesznyéten összekötő út érintett szakaszán végezhet felújítási munkálatokat. A területet öt másik szakasszal együtt áprilisban adták át a kivitelezőnek, azonban a munka nem indult el, júniusban csak Kesznyéten belterületén dolgoztak, míg Hernádnémetiben és Hernádkakon kátyúztak.

Összehangolt projektek

Akkor megérdeklődtük, mi ennek az oka, a Közút a válaszában elmondta, Hernádnémeti önkormányzata sikeresen pályázott kerékpáros létesítmény kivitelezésére egy külön, önkormányzatok részére kiírt programban, így az utat a hernádnémeti szakaszon kerékpársáv hozzáépítésével tervezték meg.

A két munka külön támogatási keretből valósul meg, de műszaki és pénzügyi (kettős finanszírozás kizárása) szempontok miatt fontos ezek összehangolása – tájékoztatott júniusban a társaság.

Július elején aztán a sikeres közbeszerzési eljárást követően elindulhatott a kerékpárút alapozási és dréncsövezési munkája, amely mára a végéhez közeledik, így aztán néhány napja megjelentek az útburkolati felfestések, amelyek a kivitelezést végző gépeknek, munkásoknak adnak információkat a munka menetéről. Szerda délelőtt pedig Hernádkak belterületén elindult a munka az aszfalt felszedésével, illetve az alatta lévő réteg cseréjével. A forgalom jelzőlámpás irányítás mellett egy sávon halad. HI

ÉMBőcs.
BOON.HU


hirdetés