Döntsék el a nézők, melyik miskolci előadást hívnák meg

Akt.:
Képaláírás: Az Ünnep, Szabó Máté rendezésében az évad erős és fontos előadása. A jelentfotón: Lajos András, Christian szerepében
Képaláírás: Az Ünnep, Szabó Máté rendezésében az évad erős és fontos előadása. A jelentfotón: Lajos András, Christian szerepében - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A színidirektor szerint érdemes lesz Pécsre utazni, de Miskolcra talán még inkább. Interjú: Béres Attilával, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójával.

A héten hozták nyilvánosságra a Pécsi Országos Színházi találkozó versenyprogramját. A lista sok meglepetést okozott, és vitára is okot adott. A miskolci közönség számára azért lehet érdekes, mert a Miskolci Nemzeti Színház nem küld előadást a POSZT versenyébe, jóllehet a korábbi években rendszeres szereplője volt a szemlének. Béres Attila színházigazgatót kérdeztük.

Szeretném, ha kommentálná a tényt: nem szerepel a versenyprogramban miskolci előadás. Olyasmi ez, ami az elvégzett munkájuk értékére vonatkozik?

Semmiképpen sem. Úgy érezzük, több előadásunk is érdemes lett volna rá, hogy szerepeljen a POSZT-on, továbbra is ajánljuk a miskolci és országos nézőknek, döntsék el maguk, vajon mely előadásunkat hívnák meg egy – immár – képzeletbeli országos találkozóra. Természetesen harag nincs bennünk, sőt, 14 előadást kiválasztani óriási feladat, bízunk benne, hogy jól döntöttek, és ha igen, szívből gratulálunk a kiválasztottak.

Nem lesznek ott miskolci produkciók: olyan körülmény ez, amely befolyásolja a további munkájukat?

Ha minden évben ugyanazok válogatnának, akkor sem lehetne alkalmazkodni pár ember ízléséhez. A költő szavaival élve a mindenséghez igyekszünk továbbra is mérni magunkat.

A válogatók sok előadásukat megnézték. Kaptak/kapott-e visszajelzést az értékelésükről, és hogy miért nem találták versenyprogramra érdemesnek egyik miskolci előadást sem?

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, és egy hajszállal maradtunk le, tudomásunk szerint, de ezt csak a kérdés miatt említem meg, semmiképpen sem látnánk viszont szívesen szalagcímként. Úgy hisszük érdemes lesz Pécsre utazni, de Miskolcra talán még inkább, ha valaki igazán jó színházat akar látni.

ÉM-BABőcs.
BOON.HU

További hírek a BOON - Megyei kézilabda kategóriából


hirdetés