Bántalmazhatták a babakocsiból kiesett babát Bőcsön

Akt.:
Illusztráció - Bántalmazhatták a babakocsiból kiesett babát
Illusztráció - Bántalmazhatták a babakocsiból kiesett babát
Bőcs, Miskolc – Az apa ellen indított eljárást a rendőrség, vizsgálják a körülményeket.

Szerdán este 10 órakor kapott bejelentés a mentőszolgálat Bőcsről, hogy egy alig hat hónapos csecsemő valahonnan leesett, és sérüléseket szenvedett. A csecsemőért esetkocsi és gyermekmentő vonult ki. A csecsemőt kórházba szállították, mivel pedig a szakemberek furcsa, de nem életveszélyes sérüléseket találtak a babán, ezért az ügybe bevonták a rendőrséget is – tudtuk meg Lakatos Szilárdnétól, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársától.

Úgy tudjuk a baba a babakocsiból esett ki, és ezért hívtak hozzá mentőt, a friss – egyébként nyolc napon belül gyógyuló – sérülések nem zárják ki, hogy valóban kiesés történt, azonban a vizsgálat során a még nem egészen fél éves babán korábbi sérüléseket is találtak, amelyek feltételezhetően bántalmazástól származnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság annyiban megerősítette értesülésünket, hogy az orvosi vizsgálat alapján eljárás indult egy 42 éves férfi ellen – úgy tudjuk ő az apa – kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet, hogy kiderüljön, pontosan hogyan szerezte a baba a sérüléseket, és ha ezt bántalmazás okozta, akkor annak ki volt az elkövetője.

ÉM-HIBőcs.
BOON.HU


hirdetés