Bőcs hírei

2018.07.05. 17:10

A bőcsi színjátszás 85 éves lett

Bőcs - Egész estés programot rendeztek a bőcsi Faluházban.

Bőcs - Egész estés programot rendeztek a bőcsi Faluházban.

A közelmúltban megtartott rendezvény megnyitóján Nagy László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket és beszélt a 85 évre visszatekintő bőcsi színjátszásról. A kiállításon megtekinthető fényképek közül az első fennmaradt kép, az 1933-ban előadott Pipacs kisasszony című színdarabról készült. Az utódok azóta is folyamatosan próbálják folytatni azt, amit 85 évvel ezelőtt elődeik elkezdtek: ezekről tanúskodnak a kiállítás képei.

A megnyitó után a helyi színjátszó társulat tagjai egy színdarabbal készültek. A Paris almája című görög előadás nagy sikert aratott nemcsak a helyi lakosok, de a meghívott miskolci Görög Önkormányzat vezetői és tagjai körében is.

Volt táncház is

„A Faluház az a hely ahol jó együtt lenni, ahol a színjátszó társulat tagjai nemcsak maguknak, hanem másoknak is meg akarják mutatni, hogy mit tudnak és örömet akarnak szerezni játékukkal” – mondta Nagy László.

Zárásként pedig görög táncházban mulathattak a résztvevők, a zenét Sarantis Mantzouarikis buzukiművész szolgáltatta, a táncházat Varga Elvira vezette. A programon mindenki jól érezte magát, akár táncolt, akár csak nézőként élvezte a táncház hangulatát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!