Balmazújváros hírei

2011.05.16. 11:47

Projektbemutató Balmazújvárosban

<p>Balmazújváros - 2011. május 6-án, a balmazújvárosi Veres Péter Általános Művelődési Központ és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben került sor arra a sajtótájékoztatóra, amelyen a négytagú konzorcium (Balmazújváros, Egyek, Ebes, Komádi) mutatta be a 2010. novemberében indult ÉPÍTŐ KÖZÖSSÉGEK–KÖZMŰVELŐDÉSI SZÍNTEREK AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ TANULÁS SZOLGÁLATÁBAN HAJDÚ-BIHAR MEGYÉBEN című projektet.</p>

A konzorcium 100%-os támogatási intenzitás mellett 63.214.340 Ft Európai Uniós támogatásban részesült.
A sajtótájékoztatón
- az Ebes Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft nevében Kissné Vass Rozália
- az ETKIKI Többcélú Intézmény Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház képviseletében Farkas Beatrix
- a Komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár nevében Háziné Szelezsán Barbara valamint Tóth János a Veres Péter Általános Művelődési Központ igazgatója, egyben a konzorcium vezetője ismertette saját pályázati programját.
A projekt célja, a közoktatási rendszer hatékonyságának a közművelődés eszközeivel történő javítása, ennek keretében a gyermek-és ifjúsági korosztály bevonása a formális oktatást támogató és kiegészítő új tanulási formákba, nem formális, informális tanulási programokba, valamint a hátrányos helyzetű csoportok bekapcsolása az egész életen át tartó tanulás folyamatába.  A projektek keretében különböző szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások, digitális kompetencia fejlesztés, valamint táborok valósulnak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!