Helyi közélet

2019.01.30. 13:43

Szicíliába vinné Miskolcot

Miskolc – Tősgyökeres miskolci egy nő lett Palermo tiszteletbeli magyar konzulja.

Miskolc – Tősgyökeres miskolci egy nő lett Palermo tiszteletbeli magyar konzulja.

Boldizsár Andrea Edit 1992-ben ment ki Szicíliába dolgozni, idegenvezetőként kereste kenyerét, ott érte utol a szerelem, ott kötött házasságot, és ott adott életet két gyermekének is. Miskolci édesanyjához viszont időről időre hazatér és fiaival is megismertette már Lillafüredet, Miskolctapolcát, és ezer helyi csodát.

A borsodi nő sosem feledkezett meg róla, honnan indult, szülővárosa iránt érzett szeretete máig meghatározza életét és most, hogy komoly felelősségteljes pozícióba került, keresi szülőföldjével az együttműködési pontokat. Kedden találkozott Török Dezsővel, a megyei közgyűlés elnökével, akivel a kulturális, gazdasági együttműködés lehetőségeiről beszélt, járt a városházán és az egyetemen is, utóbbi helyen Kékesi Tamás professzor fogadta.

A tiszteletbeli konzul lapunk­nak kifejtette elfogult, ha szülővárosáról van szó, nem tűri, hogy leszólják Miskolcot, úgy véli csak, azok szidják ezt az ezerarcú települést, akik nem ismerik eléggé. Megyénk és Miskolc értékeit, pedig szeretné bemutatni Szicíliában is.

ÉM-JA


[related-post post_id="4120598"]

[related-post post_id="4118014"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában