Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Az elmúlt 24 óra számokban – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből
Edelény, Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014. december 28-án történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2014. december 28-án négy személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság R. József 25 éves alsózsolcai lakossal szemben. Az eljárás alá vont személy 2014. december 28-án 3 óra 10 perckor Miskolcon az egyik hipermarketben egy rúd kolbászt akart ruházatába rejtve ellopni. A tolvajt a rendőrök kiérkezéséig az üzlet biztonsági szolgálatának munkatársai visszatartották. A férfit a járőrök előállítását követően őrizetbe vették.

Az Ózdi Rendőrkapitányság három férfival az ideiglenes megelőző távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt alkalmazott személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedést.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Az említett ügyeken túl hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazott ideiglenes megelőző távoltartást egy-egy esetben az Edelényi- és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset nem történt, anyagi kárral járó ütközés pedig hat esetben jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –