Jönnek a turisták Miskolcra?

Akt.:
A City Hotelben telt ház lesz (illusztráció)
A City Hotelben telt ház lesz (illusztráció) - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – A hétvégén számos program lesz Miskolcon. A miskolci szállodáso­­k érzik-e ennek hatását?

– Milyen programok? – kérdezett vissza az egyik miskolci szállodás, amikor arról érdeklődtünk, a hétvégi rendezvények éreztetik-e hatásukat a foglalásokban. Lapunk a programok kapcsán az Avasi Borangolásra, a városnapi ünnepségsorozatra és a Miskolci Egyetemi Napokra (MEN) gondolt. De a megkérdezett szállodatulajdonos szerint ezek közül egyik sem az, ami fellendítené egy helyi hotel forgalmát. Sőt, arra is panaszkodott, hogy az operafesztivál turistavonzó hatásában sem bízhat, mert úgy véli, az igazi operakedvelők erre nem utaznak a városba. „Nincs igazi városi reklámja a rendezvénynek, alig hallani róla. De amikor ennél nagyobb volumenű volt a fesztivál, valamiért akkor sem jöttek rá a vendégek” – fogalmazott.

Ostorházi Imre, a Calimbra Wellness és Konferencia Hotel tulajdonosa szerint is az Avasi Borangolás és a városnapi ünnepek inkább a helyiek számára vonzók, míg a MEN a fiatalokat mozgatja meg. „Ezek hatása a tapolcai szállásoknál nem érezhető, szállóvendégeket nem generálnak” – tette hozzá. Azt is elárulta, egyedül a Kocsonyafesztivál, ami hoz vendégeket.

Ajánlják is

– Nálunk telt ház van, ami valószínű, a sok hétvégi, miskolci programnak is köszönhető – ezt már Kertész Kata, a City Hotel Miskolc szálloda- és értékesítési vezetője mondta lapunk érdeklődésére. – A szállodánk közel is van a belvárosi rendezvényekhez, így azoknak is ajánljuk, akik esetleg nem tudnak róla, nem ezért érkeztek Mis­kolcra.

ÉM-NSZRAvas.
BOON.HU


hirdetés