Gondokat okozott a miskolci első hó és fagy

Akt.:
Gondokat okozott a miskolci első hó és fagy
Gondokat okozott a miskolci első hó és fagy - © Fotó: Üveges Máté | Facebook
Miskolc – Leesett a hó kedden, fagy és süvítő szél pirították orcáinkat.

Kedden megérkezett hozzánk a tél, a vele járó tényezőivel együtt. A hirtelen jött időjárási viszonyok problémákat is hoztak magukkal. Több olvasónk panaszkodott, hogy az Avason tükörjég borította az utakat, az autók nem tudtak közlekedni és dugók alakultak ki.

Lépésben haladnak

A gondok szerkesztőségünk tagjait sem kerülték el. Hajdu Mariann kolléganőnk 19:30 körül indult fel az Avasra, autóval. Út közben vette észre, hogy a szemközti sávban lépésben halad a forgalom, fel is tette magának a költői kérdést: vajon miért? Hamarosan a választ is megkapta, amikor enyhén megcsúszott autójuk, a fék nem fogott, ők pedig lehúzódni kényszerültek.

Az Avasról lefelé hosszas kocsisor torlódott fel, a buszközlekedés leállt. 20:30 tájékán megérkezett egy sószóró autó, azonban ő is gondban volt, mert nem tudott biztonságosan elhaladni a jeges úton lehúzódott autók között. Egy mellékutcai kerülővel végül megoldotta a problémát, óvatos, tolató mozgással igyekezett járhatóvá tenni az utat, hogy közben ne tegyen kárt a többi járműben.

Oszlopnak hajtott

Pap Gyula szintén az Avason találkozott a jéggel. 19 óra körül egy ismerőse kényszerűségből oszlopnak hajtott, mert 1-esben sem tudott lejönni a Hidegsoron. Gyula az Egyetemváros felé elvezető úton tudott „elmenekülni” – ott is lépésben haladva –, hogy aztán a Tesco-elágazásnál már nyomát se találja a jégnek.

Horváth Imre kollégánk szerencsésebb helyzetben volt. A 37-es számú utat szerda reggelre rendbe tették az illetékesek, és a települések főútjai is nagyjából járhatóak voltak. A probléma a mellékutakon jelentkezett, amiket néhol tükörjég borított. Kifejtette, ez a buszközlekedés szempontjából roppant aggasztó, mert ezeken az alsóbb rendű utakon is jár(ná)nak. Szomorú eredmény: a reggeli busznak, ami alapesetben 4 perc alatt teszi meg a 2 megállós utat, ezúttal 19 percre volt ehhez szüksége.

Megkérdeztük Miskolc önkormányzatának sajtóosztályát is a kialakult helyzetről, azonban még nem kaptunk választ.

ÉM-KCS


Mikulás a hóesésben, a miskolci villamosmegállóban
Miskolc - Kedden egész nap szakadt a hó, igaz, az alacsonyabban fekvő településeken nem sok maradt meg belőle. A magasabb vidékeken és a hegységekben azonban kifehéredett a táj. Azonban ott sem esett annyi, hogy gondot okozott volna a közlekedésben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei ügyeletén ...

Láttunk egy kis havat
Miskolc - Azért ehhez alaposan nyitva kellett tartani a szemünket, mert alig-alig hullott valami, és az is gyorsan elolvadt. Egyelőre pedig ennyi volt a hóesés, jön az eső. Az előrejelzések azt jósolták, rövid időre nemcsak a hőmérséklet fordul téliesre, hanem vasárnap este, hétfő reggel több tér...Avas.
BOON.HU


hirdetés