Átmenetileg zárva a kiállítási épület Miskolcon

A múzeum épülete rossz állapotban van
A múzeum épülete rossz állapotban van - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Bontási és épületkutatási munkálatok kezdődnek a Papszeren.

Megkezdődött a Herman Ottó Múzeumhoz tartozó papszeri kiállítási épület födémszerkezetének bontása, a jövőbeni tetőfelújítás előkészítésének részeként. A munkálatok szükségessége aligha vitatható, évek óta tudott tény ugyanis, hogy az egykori öreg iskolaépület állaga az elmúlt években nagyon leromlott.

Határozatlan időre

A múzeum közleményében úgy fogalmaz: a munkálatokat a múzeum fenntartója, vagyis a miskolci önkormányzat megrendelésére végzi el a feladattal megbízott kivitelező.

Az amiatt várható körülmények és a személyi és vagyonbiztonság biztosítása miatt már augusztus 1-jétől bezárták az épületet határozatlan időre, vagyis ahogy fogalmaznak, egészen addig, amíg a bontási munkálatokat befejezik, illetve az épület biztonságos használatának körülményeit megteremtik.

Megkezdődött a munka

A munkálatok csütörtökön valóban megkezdődtek, egyelőre még az épületen belül, a tetőszerkezet bontása még nem indult el. Szerettük volna megtudni, hogy az épületkutatást követően mikor indulhat el a felújítás, a nyári szabadságolások miatt azonban erre a témára jövő héten térünk vissza.

ÉM-TÁAvas.
BOON.HU


hirdetés