Avas hírei

2017.03.05. 18:39

Vágnak, gallyaznak, ültetnek a történelmi Avason

Miskolc - Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása.

Miskolc - Folytatódik a történelmi Avas faállományának gondozása.

Az elmúlt évek munkáját folytatva idén márciusban 55 darab, részben tájidegen – bálvány és fehér akác –, részben balesetveszélyes, korhadt fákat vágnak ki a történelmi Avason. A kivágott fák helyére időjárás függvényében tavaszi, őszi telepítéssel 110 darab facsemetét ültetnek a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai.

Egy helyett kettő

– A Városgazda szakemberei az Avas Munkacsoport szakértői ajánlása alapján és a területen található fák átlagéletkora miatt évenként felülvizsgálatot végeznek – tudtuk meg Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjétől. – Ennek eredményeként a korhadt, balesetveszélyes fákat kivágásra jelölik, melyek részben tájidegen fák. Ezt követően elvégzik a munkát, majd időjárás függvényében, de várhatóan még idén tavasszal 2 darab facsemetét ültetnek pótlásként a kivágottak helyére, a fakivágási engedélyben rögzített feltételek szerint.

A történelmi Avason a szükségszerű fakivágás és gondozás március 3-án kezdődik és – időjárási körülményektől függően – terv szerint március 31-ig tart. A munkavégzés ideje alatt a területen folyó tevékenységről a helyszínen kihelyezett táblák tájékoztatják az arra közlekedőket. A munkavégzés ideje alatt érintett területen, út- és járdaszakaszokon, lépcsősorokon ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A fák kivágása mellett az épületek megóvása, a séta­utak járhatósága, valamint a kilátás biztosítása miatt 28 fát gallyaznak is a szakem­berek.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!