Avas hírei

2010.11.21. 15:34

Küldjön hírt: Egészségügyi szűrőközpont az Avason?

<p>Környezetvédők figyelem! Információim szerint, az Avas legszebb parkja helyén, a II. ütemben, a posta mellett lévő területen, egy egészségügyi szűrőközpont fog épülni.</p>

Szép, gondozott parkról van szó, melynek területén, több mint negyven, egészséges fa található. Az előző városvezetés álmodta meg, hogy ezt a parkot feláldozzák egy épület építésére. Kicsit elgondolkodtató, hogy miért egy rendezett területet áldoznak fel, és miért nem egy olyant, ami kevésbé zavarja az Avason élőket. Példának írnám, a parkkal szemközti gondozatlan területet, amely a Szentgyörgy út 38-40 szám mellett található. Továbbá, felmerül a kérdés, célszerű e egyáltalán az Avason egy egészségügyi központot építeni, amikor tízpercnyi közelségben, két kórház is található.

 A Szent Ferenc és Semmelweis kórházak kiválóan látják el feladatukat. Egy újabb egészségügyi szűrőközpont létrehozása esetén, a kórhá! zak betegforgalma csökkenni fog és pénztől fognak elesni, ami tovább rontja az anyagi helyzetüket. Miskolc lakossága folyamatosan csökken, a kórházak helyzete egyre kilátástalanabb, ezért újra át kell gondolni, hogy érdemes e feláldozni egy gyönyörű parkot egy megkérdőjelezhető létesítmény építésére. Talán még nem késő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!