Autó-motor

2019.09.16. 19:35

Mercedes-Benz Miskolc – már a vízen is!

Hogy van-e olyan megye hazánkban, ahol annyi bánya- és mesterséges tó található, mint Borsod-Abaúj-Zemplénben, annak alaposan utána kellene járni, de abban valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy egyetlen megyeszékhely közelében sincs annyi ezekből a csodákból, mint amennyivel Miskolc büszkélkedhet.

Mint ahogy azt is bizton kijelenthetjük, hogy egyetlen megyeszékhely közelében sem rendeznek három ilyen tavon is vitorlásversenyt. Márpedig nálunk a Mályi- és a hejőkeresztúri Debreceni-tó mellett a lillafüredi Hámori-tavon is találkozhatunk időnként a vizet kecsesen szelő hajókkal. Innen ered dr. Bödör Gergely és a miskolci Mercedes-Benz márkakereskedés kapcsolata.

A jogász végzettségű Gergő immár 37 éve vitorlázik versenyszerűen. Erről ő maga így vall: „Szüleim által csöppentem a sportba, mindketten vitorláztak, édesapám versenyszerűen is. Vele indultam életem első versenyén Kalóz osztályban a Mályi tavon, akkoriban ő kormányzott, én voltam a legénység, és első alkalommal győzni is tudtunk. Ekkor 6 éves és 18 kg voltam.”

Az azóta eltelt időben optimist, cadet, 420, 470, Sudár, Elliot 770, Dolfin, Melges 24, Kalóz osztályokban vitorlázott, főleg kormányosként. Magyar Bajnokságokon 20 alkalommal szerzett bajnoki pontot: négyszer aranyérmet, hatszor egyéb bajnoki érmet, és tízszer végezett a 4-6 helyeken. Idén megnyerték kategóriájukban a Kékszalag versenyt. Legjelentősebb nemzetközi eredményei pedig a Kalóz EB 7., valamint a 470 Masters VB 2. helye.

Feleségével a Nyékládháza melletti Gólem tavon fejlesztik a Deboti VSE egyesületet, ahol nagy létszámú gyerektáborokat tartanak, illetve évente két alkalommal részt vesznek a helyi versenyek lebonyolításában.

És most térjünk vissza a Hámori-tóra! – Három évvel ezelőtt, a miskolci Mercedes-Benz márkakereskedés megnyitásának évében Bödör Gergely azzal a meglepő ötlettel keresett meg minket, hogy a Hámori-tavon szeretne vitorlásversenyt rendezni gyerekek számára. Nekünk nagyon megtetszett ez a különleges kezdeményezés, és mellé álltunk, ami egyben a kapcsolatunk kezdetét is jelentette – árulta el Balogh József, az MBM Auto Kft. ügyvezetője.

A folytatásban tavaly és idén is ott voltak az Expert-Deboti vitorlásversenyen, és nem csak autókkal vonult ki a Mercedes-Benz márkakereskedés, hanem családi nappal is összekötötték idén a programot. – Ezen alkalmakkor tovább szövődött, elmélyült az ismeretségünk, az idei Nemzeti Regattán pedig lehetőségem volt Gergővel együtt vízre szállni, ahol közelről is láthattam magas szintű szakmai tudását. Lenyűgözött a vitorlázáshoz való hozzáállása, és elhivatottsága. Ezeket megtapasztalva, valamint az eredményeit is látva úgy döntöttünk, hogy lokálpatrióta vállalkozásként szeretnénk egy helyi tehetséges, de nem tömegsportban induló sportolót támogatni Gergő személyében.

Mint megtudtuk, az MBM Auto Kft. első alkalommal döntött egy sportoló támogatása mellett, de szeretnének további tehetséget felkarolni – nem feltétlenül a sport világából – , elsősorban nehezebb körülmények közül induló gyermeket segítve a kiemelkedő eredmények eléréséhez. És nemcsak ebben elsők, hanem abban is, hogy a miskolci Mercedes-Benz márkakereskedés az egyedüli a hazaiak között, akik ebben a sportágban támogatnak itthon valakit.

A cikk megjelenésével egy időben Bödör Gergely éppen Törökországban tartózkodik, a hétfőn kezdődő Európabajnokságon vesz részt, ami a legfontosabb versenye annak az osztálynak, amiben ő versenyez. A hatnapos viadalon a Mercedes-Benz Miskolc nevű hajóval indul.

Sok sikert kívánunk neki!

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!